רשלנות רפואית בהריון – כל מה שחשוב לדעת

March 26 2023doritr

ישנן לא מעט בדיקות שונות שנשים בהריון צריכות לעבור, חלקן בגדר חובה וחלקן בגדר המלצה רפואית. בעוד שבאחוז גבוה מהמקרים הבדיקות השונות מתבצעות ללא דופי, במקרים אחרים נשים עשויות למצוא עצמן תובעות בגיל רשלנות רפואית. מה חשוב לדעת והיכן מתחילים? כאן.

רשלנות רפואית בהריון יכולה לכלול בתוכה לא מעט מקרים שונים, כאשר התוצאה תמיד תהיה זהה – פגיעה מסוימת (פיזית או נפשית אפילו) במטופלות. בתוך כך, נשים בהריון אשר חוות פגיעה כזאת או אחרת, עלולות למצוא את עצמן מתמודדות עם השלכות לא פשוטות, בלשון המעטה. חלק מהמקרים השכיחים יותר כוללים:

  • אי אבחון וטיפול במצבים רפואיים של האם או של העובר.
  • פציעות שונות עקב הלידה.
  • מצוקה עוברית בשל נסיבות שונות שנחשבות חיצוניות (כלומר ע”י הצוות הרפואי, מכשור רפואי ועוד).
  • אי ביצוע בדיקות מתאימות או אי אבחון של סימני אזהרה.

רשלנות רופא בהריון: כיצד פועלים?

רשלנות רפואית של רופאים יכולה להוביל לכך שהמטופלת תהיה זקוקה לטיפולים רפואיים נוספים, מה שכמובן עשוי להיות כרוך בהוצאות כספיות. לכן, חשוב לשמור כל תיעוד רפואי וכל תיעוד של תשלומים על הוצאות אלו. זה עשוי להסתכם בהמון כסף, כך שחשוב לתעד הכל.

כאשר ניגשים לעורך דין, רצוי שבהישג יד יהיו את כל המסמכים הנדרשים לתהליכים משפטיים אלו. עורך הדין בדרך כלל יצטרך את כל אותם חומרים ראייתיים ומסמכים, מסמכי תיעוד רפואיים מסוגים שונים ועוד. לאחר שאותו עו”ד רשלנות רפואית מצליח לאסוף את כל הניירת והמסמכים הדרושים לו, הוא ממשיך לשלב הבא של התביעה.

לאחר איסוף חומר ראייתי, מה עושים?

השלב הבא בהגשת תביעה מסוג רשלנות רפואית בהריון יהיה: השגת חוות דעת מאת מומחה, לרוב רופא מומחה. בין אם עורך הדין בוחר במומחה כזה או אחר, אותו מומחה יעריך את פרטי המקרה ויספק את חוות דעתו באשר לסיכויים לזכות באותה תביעה. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון, מקרים אלו עשויים להיות קשים להוכחה.

בית המשפט בישראל מנהל לא פעם תביעות של רשלנות רפואית במשך שנים, וזאת בעקבות המורכבות של תיקים אלו. באופן כללי, גוף האדם הוא מכונה כה מורכבת, עד שכל אחד ואחת מאיתנו מגיבים אחרת לטיפולים, אבחונים, בדיקות ואף ניתוחים. נרחיב, המשיכו לקרוא.

מדוע מורכב להוכיח רשלנות רפואית?

כאמור, גוף האדם הוא מכונה מאוד מורכבת. לכן, מאוד קשה לקשר באופן מוחלט נסיבתיות של הסתבכות רפואית – ברשלנותם של הרופאים או הצוות הרפואי. במילים יותר פשוטות, תפקידו של עורך דין רשלנות רפואית הוא לבצע סוג של אלימינציה (מלשון ביטול).

באופן כללי, עורך דין איכותי בד”כ יפעל לביטול כל הנסיבות החיצוניות שהיו עשויות לגרום לכל סוג של בעיה רפואית במהלך ההיריון. ע”י אלימינציה זו, עורך הדין ינסה לבוסס את המשתנה שהוביל לסיבוך הרפואי. אם אותו משתנה הוא הצוות הרפואי, המכשור הרפואי, אי הבדיקות המתאימות ועוד – עורך הדין יגיע לשורש האמת.

בסופו של דבר, הטיפ הכי חשוב הוא, לאתר את עורך הדין הנכון לסוג המקרה.

Share: